Kirjaudu sisään

Miten laskutuspalvelu toimii? 10min

Kevytyrittäjän kohdalla laskuttaminen tarkoittaa sitä, että laskusi lähetetään laskutuspalvelun toimesta toimeksiantajallesi, eli asiakkaallesi. Laskuttaminen on molemmille osapuolille helppo tapa vähentäen molempien byrokratiaa ja lisää keskittymistä itse työhön.

Lasku

Kun olet rekisteröitynyt FREE!:n käyttäjäksi ja suorittanut ensimmäisen toimeksiannon, on työsi valmis laskutettavaksi. Laskua varten on FREE!:llä oltava tiedossa henkilötietosi sekä verokorttisi. Palvelumme ilmoittaa, jos jokin oleellinen tieto on jäänyt puuttumaan. Muista tarkistaa verokorttisi veroprosentti, sillä tämä vaikuttaa huomattavasti palkkaasi. Alv eli arvonlisävero on osa suomalaista verojärjestelmää, jossa arvonlisävero, tavallisesti 24%, lisätään yrityksille tehtävän työn myyntihintaan. Laskuun lisätään lähes poikkeuksetta alv 24 %, jonka FREE! lisää laskuusi automaattisesti. Alvittomia toimialoja ovat esimerkiksi muusikot, muut esiintyvät taiteilijat, rakennusala sekä terveydenhoito. Kahden EU- maan välisessä laskutuksessa käytetään käänteistä arvonlisäverojärjestelmää eli alv 0.

FREE!:n palvelussa pääset täyttämään asiakkaasi valmiiksi asiakasrekisteriin, jolloin saat lisättyä asiakkaasi tiedot laskulle. Verkkolaskua varten tarvitset yrityksen verkkolaskuosoitteen ja niitä voi lähettää ainoastaan silloin, kun laskujen maksajalla on Y-tunnus. Saat aina kopion laskusta sähköpostiisi.

Palkka

Kevytyrittäjän palkka ei ole sama asia kuin laskutushinta. Laskutushinnassa huomioidaan mm. Palvelumaksu, sairasvakuutusmaksu, YEL-vakuutus, ennakonpidätys sekä tapaturma- että vastuuvakuutus. Palkkasi määrä riippuu siitä, paljonko sinulla on kuluja laskuusi liittyen ja mikä on veroprosenttisi. FREE! vähentää automaattisesti pyydetystä palkasta ennakonpidätyksen ja toimittaa sen Verohallinnolle. Bruttopalkka on kuitenkin noin. 60-80 % laskutushinnastasi riippuen YEL-vakuutuksesi summasta.

Kun olet muodostanut valmiin laskun, FREE! Lähettää sen eteenpäin asiakkaallesi. FREE!:n palvelussa voit valita päälle automaattisen palkanmaksun, jolloin sinun ei tarvitse tehdä erikseen palkkapyyntöä. Palkkapyyntö luodaan puolestasi, kun laskusi on maksettu.

Voit myös tarvittaessa saada laskusi summan käyttöösi jo ennen kuin asiakkaasi on maksanut laskuasi. FREE!:n palvelussa tätä kutsutaan Ennakkopalkaksi. Ennakkopalkasta veloitamme extra 3% palvelumaksun.

HUOM! Kun raha liikkuu FREE!:n, laskutettavan asiakkaan sekä pankin välillä, on hyvä ottaa huomioon pankkiviive. Pankkien välisissä rahansiirroissa on tyypillisesti yhden arkipäivien välisen yön pankkiviive, sillä pankkien välisten maksujen selvitys tehdään öisin. Pankkipäiviä, jolloin raha liikkuu eri pankkien välillä, eivät ole viikonloput tai pyhäpäivät. Pankkipäivien ulkopuolella tehty maksu käsitellään seuraavana pankkipäivänä.

Luo ilmainen tili, seuraa edistystä ja lunasta palkinnot!

Tämä sisältö on vain jäsenille

Aloita kevytyrittäminen jo tänään!

Rekisteröidy facebookilla