Kirjaudu sisään

Kevytyrittäjän verot ja kulut 5min

Kevytyrittäjyys verotus on konseptina sen sijaan hyvinkin ymmärrettävä, nimittäin sinulta ei vaadita tässä hommassa kuin henkilökohtainen verokorttisi ja voit alkaa laskuttamaan osaamistasi! Lataamalla verokorttisi, sinun ei tarvitse maksaa itse esimerkiksi yrittäjille kuuluvia ennakkoveroja, vaan kaikki (esim. ennakonpidätykset) hoidetaan puolestasi.

Kevytyrittäjän kulut, kuten kilometrikorvaukset lisätään laskuun samalla kun luot sitä. Laskurivin alta löytyy erikseen kulurivi, jossa sinua ohjeistetaan minne mikäkin kulu lisätään. Kulut korvautuvat sinulle palkan päälle asiakkaasi maksamana tai verottomana osana palkkaasi, mikäli kulusi eivät ole lisätty laskullesi eriteltynä.

Kevytyrittäjänä laskuttaessa laskuun lisätään lähes poikkeuksetta arvonlisävero, sillä laskutus tapahtuu laskutuspalvelun Y-tunnuksen alla. Näin ollen arvonlisävero huojennusta ei pysty hyödyntämään käyttäessään laskutuspalveluita. Mikäli laskutus on säännöllistä suosittelemme käyttämään FREE! Yrittäjä palvelua, jotta voit hyödyntää arvonlisäveron huojennusta.

Luo ilmainen tili, seuraa edistystä ja lunasta palkinnot!

Tämä sisältö on vain jäsenille

Aloita kevytyrittäminen jo tänään!

Rekisteröidy facebookilla